Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Ανακοίνωση της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας σχετικά με δημοσίευμα

 

Με αφορμή χθεσινό (24/1/21) δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία δηλώνει :

1.Ουδέποτε έχει δεχθεί καταγγελία από αθλητή ή αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας, για οποιασδήποτε μορφής παρενόχληση από προπονητή ή άλλον εμπλεκόμενο με αυτήν, ούτε έχει περιέλθει σε γνώση της με άλλο τρόπο ανάλογο περιστατικό. 

2.Σε αλλεπάλληλες επισκέψεις του Εφόρου Εθνικών ομάδων και τρις Ολυμπιονίκη Βασίλη ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ καθώς και άλλων μελών του ΔΣ, κατά την διάρκεια των προπονητικών κοινοβίων στο Σχινιά και σε συσκέψεις με τους συμμετέχοντες αθλητές, σε ερωτήσεις σχετικές με θέματα ή προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζουν, πέραν των προπονητικών θεμάτων, η απάντηση από όλους ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ. 

3.Όπως κατά καιρούς έχουμε δηλώσει απερίφραστα και έχουμε αποδείξει στην πράξη είμαστε κάθετα αντίθετοι σε φαινόμενα κάθε μορφής βίας ή παρενόχλησης και σε κάθε τέτοια περίπτωση θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε συμπεριφορά κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των αθλητών.

4.Παρόλα αυτά, επειδή προσφέρουμε ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες μας στον αθλητισμό με μοναδικό μας στόχο τη διαφύλαξη του αθλητικού ιδεώδους από σήμερα κιόλας:

Α. Ξεκινάει η Πειθαρχική Διαδικασία προκειμένου να διερευνήσει οποιαδήποτε φήμη ή σκιά προσπαθήσει να αμαυρώσει το άθλημα και την οικογένεια του αθλήματος. 

Β. Θα υποβάλλουμε άμεσα στον αρμόδιο Εισαγγελέα το σχετικό δημοσίευμα προκειμένου να διερευνηθεί από την Δικαιοσύνη εάν στοιχειοθετείται οποιασδήποτε αξιόποινη συμπεριφορά από προπονητή ή άλλο πρόσωπο που έχει σχέση με το άθλημά μας.    

5.Σημειώνουμε πάντως ότι το δημοσίευμα αναπαράγει ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης συγκεκριμένου προσώπου, το οποίο κατά τους προηγούμενους μήνες έχει αναρτήσει σωρεία δυσφημιστικών κειμένων σε βάρος της Ομοσπονδίας, και κατά του οποίου έχουμε ασκήσει δικαστικά τις αξιώσεις μας.

Ενημερώνουμε, τέλος,  όλους τους πολίτες, φιλάθλους και μη, ότι η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία ήταν από τις πρώτες Αθλητικές Ομοσπονδίες που με ανακοίνωσή της στάθηκε στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου μετά τις ανατριχιαστικές καταγγελίες της, στηλιτεύοντας με τον πλέον κάθετο τρόπο κάθε σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών στον αθλητισμό και στην κοινωνία γενικότερα και δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση την εμφάνιση αντίστοιχων θλιβερών γεγονότων στο περιβάλλον της.    

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΚΟΦΝΣ