Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α-Γ: Πρωτιά και ημιτελικό για το διπλό των ανδρών. Αύριο ο μεγάλος τελικός για Φίτσιου-Κοντού

 

Σπουδαία εμφάνιση που έφερε την 1η θέση στον επαναληπτικό του διπλού ανδρών και την πρόκριση στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής οι Νικος Χωλόπουλος και Γιαννης Καλανδαριδης (ΦΩΤΟ) στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας.

Το νέο πλήρωμα που έχει μόλις μια διεθνή κούρσα στο ενεργητικό του, στη ρεγκάτα του Πιεντιλούκο τον περασμένο Μάρτιο όπου κατέλαβε τη 3η θέση ,  τερμάτισε πρώτο στον επαναληπτικό σε χρόνο 6:40.73 και άφησε πίσω του με σημαντική διαφορά τα πληρώματα από τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Στον επαναληπτικό της δικώπου των ανδρών οι Ζήσης Μπουκουβάλας και Θανάσης Παλαιοπάνος πήραν την 5η θέση με 7:17.18 και θα αγωνιστούν στον Τελικό Γ ‘ του Ευρωπαϊκού.

Το Σάββατο ο ημιτελικός του διπλού με τους Χωλόπουλο-Καλανδαρίδη έχει προγραμματιστεί για τις 12:38 το μεσημέρι ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο ημιτελικός του Στέφανου Ντούσκου στις 12:44 που θα αγωνιστεί δίπλα δίπλα με τον Γερμανό αντίπαλό του Όλιβερ Ζίντλερ.

Το πρώτο ραντεβού μεταλλίου για την Ελλάδα αύριο είναι στις 15:55 με την Ζωή Φίτσιου και την Μιλένα Κοντού  να αγωνίζονται για ένα μετάλλιο στο τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών γυναικών και να προσπαθούν να ανέβουν όπως και πέρυσι  στο βάθρο της ίδιας διοργάνωσης όταν στο Μπλέντ είχαν κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.    

ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΤ SPORTS 3 ΑΠΟ  ΤΙΣ 15:50.