Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Πρεμιέρα στην Αλεξανδρούπολη με 75 "μονομαχίες" για το 3ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας

 

Με 75 μονομαχίες ξεκινάει το πρωί του Σαββάτου στις 09:00 ακριβώς και όχι στις 08:00 όπως αναφέρει το Ωρολόγιο, στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τον φημισμένο Φάρο της Αλεξανδρούπολης το 3ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας Beach Sprint με την συμμετοχή περίπου 100 αθλητών κι αθλητριών από σωματεία όλης της χώρας.

Μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής διαμόρφωναν τον στίβο τόσο στην παραλία όσο και στο νερό προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για τις κούρσες που θα αναδείξουν τα πληρώματα που θα φτάσουν το πρωί της Κυριακής στους μεγάλους και μικρούς τελικούς για να διεκδικήσουν τα μετάλλια στα πέντε αγωνίσματα του προγράμματος.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τα προκριματικά του σκιφ Ανδρών, θα ακολουθήσει το σκιφ γυναικών ενώ στη συνέχεια έχουν προγραμματιστεί οι προκριματικοί στα διπλό σκιφ Ανδρών και το διπλό Γυναικών.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσουν και οι κούρσες του τετραπλού μετά πηδαλιούχου μεικτού που είναι και το πιο εντυπωσιακό λόγω του μεγέθους των σκαφών και των ελιγμών που θα πρέπει να κάνουν στο νερό.

Λίγο μετά τις 12:00 θα ξεκινήσουν οι επαναληπτικοί όλων των αγωνισμάτων και περίπου στις 14:00 θα πάρουν σκυτάλη οι προημιτελικοί που θα κλείσουν και το πρόγραμμα του Σαββάτου.

Η Κυριακή περιλαμβάνει το «κυρίως πιάτο» αφού από τις 09:00 θα αρχίσουν οι ημιτελικοί και στις 11:00 οι τελικοί Β και Α που θα αναδείξουν τους πρωταθλητές στα πέντε αγωνίσματα του προγράμματος.

Όλος ο μηχανισμός της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε μια διοργάνωση που χρόνο με τον χρόνο γιγαντώνεται ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση της ΔΟΕ με την οποία η Παράκτια Κωπηλασία θα αποτελέσει αγώνισμα των Ολυμπιακών Αγώνων από το 2028 και μετά.