Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α-Γ: Ασημένιες ξανά Φίτσιου-Κοντού. Φινάλε με τρείς "ελληνικούς" τελικούς τη Κυριακή

 

Γράφουν ιστορία οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού που για δεύτερο συνεχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά το Μπλεντ το 2023 και στο Ζεγκεντ της Ουγγαρίας σήμερα κατάφεραν να κατακτήσουν το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό σκιφ Ελ βαρών τερματίζοντας σε 7:31.94 πίσω από το πλήρωμα της Ρουμανίας που πήρε το χρυσό σε 7:29.63 και μπροστά από το ιταλικό που πήρε το χάλκινο με 7:33.73.

Η ελληνική βάρκα αν και ξεκίνησε από την 4η θέση ανέβαζε σιγά σιγά το ρυθμό της κι αφού πέρασε την Ιταλία κατάφερε να τερματίσει 2η πίσω από τη Ρουμανία που ξεκίνησε και τερμάτισε 1η.  

Οι δυο Ελληνίδες πρωταθλήτριες με αυτή τους την εμφάνιση έδειξαν πανέτοιμες να διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Παρισιού στην τελική Προολυμπιακη ρεγκατα στη Λουκέρνη (19-21/5).

Διπλή επιτυχία όμως και νωρίτερα για τα ελληνικά κουπιά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Στέφανος Ντούσκος πήρε την δεύτερη θέση στον ημιτελικό του σκιφ και έκλεισε θέση για το μεγάλο τελικό της Κυριακής όπου θα διεκδικήσει ακόμη ένα μετάλλιο ενώ τον πρώτο τους μεγάλο ευρωπαϊκό τελικό ως πλήρωμα θα τρέξουν οι Νίκος Χωλόπουλος και Γιάννης Καλανδαρίδης που τερμάτισαν 3οι στον ημιτελικό του διπλού σκιφ.

Τη σειρά των τριών μεγάλων τελικών αύριο θα ανοίξει η δίκωπος των γυναικών όπου οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασίαδου στις 13:35 ώρα Ελλάδας θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το πρώτο τους μετάλλιο ως πλήρωμα σε Ευρωπαϊκό Α-Γ. Θα ακολουθούν οι «πρωτάρηδες» στο διπλό των ανδρών Νίκος Χωλόπουλος και Γιάννης Καλανδαρίδης που θα αγωνιστούν ακριβώς στις 14:39 ενώ στις 15:10 ο Στέφανος Ντούσκος θα αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό του σκιφ ανδρών. Νωρίτερα το πρωί στις 10:05 οι Θανάσης Παλαιοπάνος-Ζήσης Μπουκουβάλας  θα αγωνιστούν στον Τελικό Γ της δικώπου ανδρών.

Όλοι οι ελληνικοί τελικοί θα μεταδοθούν απευθείας από το ERT Sports 3 από τις 13:30