Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α-Γ: Ακόμα δυο ασημένια από Ντούσκο και Μπούρμπου-Αναστασιάδου

 

Ακόμα δυο ασημένια μετάλλια στη συλλογή της πρόσθεσε η Εθνική ομάδα Κωπηλασίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας φτάνοντας συνολικά τα τρία ασημένια στη διοργάνωση που θα της χαρίσουν την 11η θέση στον πίνακα των μεταλλίων μεταξύ 31 χωρών.

Ο Στέφανος Ντούσκος το έκανε ξανά και κατέκτησε το τρίτο του ασημένιο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τερματίζοντας στη 2η θέση στο τελικό του σκιφ. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο με χρόνο 7:41.36 έπεσε δεύτερος στο τερματισμό πίσω από τον Γερμανό Παγκόσμιο πρωταθλητή Όλιβερ  Ζάϊντλερ που κέρδισε  το χρυσό σε 7:38.47 και μπροστά από τον Λιθουανό Μπελιάουσκας που πήρε το χάλκινο με 7:43.35. Ο Γιαννιώτης κωπηλάτης που πρόσφατα έγινε ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος για το Παρίσι έδειξε για μια ακόμα φορά σταθερότητα παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες με αρκετό κόντρα άνεμο και την κακή διαδρομή που έτρεξε αντίθετα με τον  Γερμανό.        

Το πρώτο  τους μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Γυναικών κατέκτησαν Ευαγγελία Αναστασιάδου και Χριστίνα Μπούρμπου τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του  τελικού της δικώπου με χρόνο 8:00.87. Το ελληνικό πλήρωμα παρά τις μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες κατάφεραν να διατηρηθούν από το ξεκίνημα της κούρσας στη 2η θέση μέχρι και τον τερματισμό . Την 1ηθέση πήρε η βάρκα της Ρουμανίας με 7:52.05 και την 3η αυτό της Κροατίας με 8:03.13    

Στον τελικό του διπλού σκιφ το νέο πλήρωμα των Νίκου Χωλόπουλου-Γιάννη Καλανδαρίδη μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση κατέλαβε την 6η θέση με  χρόνο 7:03.70 κερδίζοντας πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια.

Τέλος την 3η θέση στον Τελικό Γ στη δίκωπο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζέγκεντ κατέλαβαν οι Ζήσης Μπουκουβάλας και Θανάσης Παλαιοπάνος με χρονο 7:31.42 ολοκληρώνοντας τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση με την 15η θέση στη γενική.

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει στην  Ελλάδα τα  ξημερώματα της Δευτέρας (03:15) μέσω Βελιγραδίου.